לימודי קרימינולוגיה

לימודי קרימינולוגיה במסגרת לימודי תעודה – להכיר את העולם הקרימינולוגי מקרוב

לימודי קרימינולוגיה עוסקים בחקר הסטייה החברתית בהיבטיה השונים, בין אם במסגרת העבריינות או מסגרות אחרות, בארץ ובעולם. לימודי קרימינולוגיה, המוצעים גם במסגרת לימודי קרימינולוגיה ואכיפת החוק, חושפים את הלומדים אותם לעולם העבריינות וכן לגופים השונים העוסקים בתחום אכיפת החוק בישראל. לימודי קרימינולוגיה, המוצעים במסגרתם של לימודי תעודה או לימודים לקראת תואר ראשון ושני, מציגים תכנים מגוונים, העוסקים בתחום העבריינות בהיבטיו השונים, כמו עבירות מין, עבריינות נוער, טרוריזם, אלימות במשפחה ועוד ועוד. היכן ניתן ללמוד תחום לימודי זה, מה הוא מציע במסגרתו והיכן יכולים בוגרי לימודי קרימינולוגיה לעסוק בתחום, אליו נחשפו במסגרת לימודיהם? על כך, בכתבה הבאה.

מה מציעים לימודי קרימינולוגיה במסגרתם

לימודי קרימינולוגיה, לימודי תעודה, הנמשכים על פני שלוש שנות לימוד, כוללים מגוון של תכנים שונים, העוסקים בתחום העבריינות והסטייה החברתית. במסגרת לימודי קרימינולוגיה, המוצעים על ידי בתי הספר השונים, ניתן לשלב לימודי אכיפת החוק, החושפים את התלמידים לפן נוסף בתחום העבריינות, והוא הגופים המתמודדים אל מול תופעת העבריינות במסגרת אכיפת החוק בישראל. לימודי קרימינולוגיה אלה, המועברים על ידי מרצים מובילים, שבעברם שימשו כקצינים בכירים או עסקו במערכות אכיפת החוק השונות, מאפשרים ללומדים אותם להיחשף לעולם מורכב ומרתק, המציג תחום מיוחד במינו. משסיימו את לימודיהם, מקבלים בוגרי לימודי קרימינולוגיה תעודת התמחות מטעם המוסד הלימודי בו למדו ובמידה ומעוניינים, יכולים אף להמשיך ללימודים לקראת תואר ראשון במדעי החברה והרוח או תארים נוספים.

למי מתאימים לימודי קרימינולוגיה

לימודי קרימינולוגיה, המוצעים על ידי המכללות השונות והאוניברסיטאות ברחבי הארץ, מוצעים במסגרת לימודי תעודה, ומתאימים לכל העוסקים בתחום אכיפת החוק, כמו אנשי משטרה, אנשי שירות בתי הסוהר וכן עובדים נוספים בתפקידים דומים במערכות אלו. בזכות המיומנויות הרבות שרוכשים וכן האפשרות לחקור ולנתח את תחום העבריינות והסטייה החברתית, יכולים הסטודנטים, המגיעים מתחום אכיפת החוק, ליישם את הכלים השונים שנרכשו לצורך עבודתם בפועל.

לימודי קרימינולוגיה לתואר ראשון ושני

לימודי קרימינולוגיה מוצעים הן במסגרת לימודי תעודה והן במסגרת לימודים לקראת תואר ראשון. בתום לימודי קרימינולוגיה לתואר ראשון, יכולים בוגרי לימודים אלה להשתלב בלימודי המשך. אחת האפשרויות במסגרת לימודי קרימינולוגיה, הינה תואר שני במסלול לימודי קרימינולוגיה קלינית. לימודי קרימינולוגיה אלה מכשירים את הלומדים אותם בתחום הקליני לצורך השתלבותם בתחומי בריאות הנפש, בתחום הרווחה, הענישה או האכיפה. בעזרתן של שיטות אבחון שונות, יכולים בוגרי לימודי קרימינולוגיה אלה, לערוך בדיקות קליניות וכן אבחונים שונים, המשלבים בין גישות פסיכיאטריות לבין גישות פסיכולוגיות או גישות אחרות.
לימודי קרימינולוגיה לתואר שני יכולים להיעשות במסגרת לימודי תואר שני בקרימינולוגיה חברתית שיקומית. לימודים אלה עוסקים בפן החברתי ומאפשרים את השתלבותם של הבוגרים במסגרות השונות העוזרות בייעוץ ושיקום עבריינים ובני משפחותיהם. לימודי קרימינולוגיה אפשריים גם במסגרת תואר שני בסוציולוגיה ואנתרופולוגיה, עם התמחות בקרימינולוגיה וחוק. במסגרת לימודים אלה מושם דגש על מחקרו של תחום הקרימינולוגיה, תוך התעמקות בנושא הפשיעה, הסטייה, אכיפת החוק והמערכת המשפטית.

המסגרות השונות, בהן יכולים להשתלב בוגרי לימודי קרימינולוגיה

בוגרי לימודי קרימינולוגיה, בין אם בחרו בלימודים לקראת תואר ראשון או דווקא לימודי תעודה, יכולים להשתלב במגוון של מסגרות שונות, החל ממשטרת ישראל, שירות בתי הסוהר ועד מערכות השיקום השונות, כמו מוסדות לגמילה, בתי חולים לחולי נפש, שירותי המבחן ואף חברות בילוש.